Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/hartajud/public_html/inc/functions_lay.php on line 468
Timis Oslo Muntele Mic
Localitati Timis
Oslo
Turism Timis
Cautari Frecvente
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z
City break

Muntele Mic

La circa 22 km de Caransebeş, spre est, pitoreasca şosea DJ 608A trece prin satele Zerveşti, Turnu-Ruieni, Borlova şi ajunge la staţia de teleferic din Valea Craiu (773 m altitudine). Aici, telescaunul cu o lungime de 3.492 m (cel mai lung traseu din ţară) ne permite o urcare rapidă pe Muntele Mic. Accesul în staţiune poate fi făcut şi pe un drum asfaltat de circa 13 km.
În iulie 1936, este inaugurat monumentul eroilor bănăţeni din lupta pentru reîntregire, Crucea de pe Muntele Mic. Tot în acea perioadă s-a ridicat şi schitul Sf. Ilie. Bisericuţa s-a construit în stil maramureşean, din bârne de brad, fiind acoperită cu şindrilă.
Condiţiile meteorologice deosebite fac posibilă practicarea sporturilor de iarnă din luna noiembrie până în luna mai. Grosimea stratului de zăpadă, iarna, este în medie de 1 m.
Regiunea cunoaşte o veche tradiţie turistică, aici putându-se practica: drumeţia de vară şi de iarnă, observarea animalelor, cicloturism, enduroturism, excursii etnografice, ture cu maşini de teren, zboruri cu parapanta etc.
Cauta in Oslo
Bilete avion  • Bilete low cost
Atractii si zone de interes
Farmacii
Yasmine Farm S.R.L.
Alcris
Monafarm
Banci
Banca Comerciala Romana
BRD
Invatamant
Scoala de Arte Frumoase Filaret Barbu
Grup Scolar Valeriu Braniste
Grup Scolar Aaurel Vlaicu
Benzinarii
Peco S.A.